BIATLON V MĚSÍCI ČERVNU

07.07.2014 03:43

Měsíc červen byl pro naše biatlonisty zajímavý zejména tím, že se plně rozběh pohár v letní biatlonu na celorepublikové úrovni.

Jsme však ještě dlužni uveřejnit výsledky z přespolního běhu ve Skalce, který náš klub pořádal. Letos za podpory obce Skalka a firmy Pavla Makového konal 31. května osmý ročník a pátým ročníkem Memoriálu Radomila Večeři.

Na náročné desetikilometrové trati si naši sportovci vedli následovně.

V kategorii Muži A se Pavel Dvořák umístil na skvělém druhém místě. Roman Večeřa doběhl šestý. V kategorii Muži B doběhl Dušan Kopečný ba osmé pozici. Mezi Ženami H byla Eva Dvořáková čtvrtá.

 

7. a 8. června odstartoval koloběh republikových pohárů v letním biatlonu. První kolo se konalo ve Starém městě pod Landštejnem. Na náročných tratích se dospělí a žáci utkali v disciplínách vytrvalostního a rychlostního závodu.

Adam Bocek se v kategorii Žáků C umístil na 25. a následovně na 36. místě. Roman Večeřa v kategorii Muži A vy bojoval 10. a dále 8. místo.

 

Druhé kolo českého poháru v letním biatlonu se 21. a 22. června zastavilo v Bystřici pod Hostýnem.

V závodě s hromadným startem se Adam Bocek umístil na 26. místě. Roman Večeřa byl devátý. Následující den se v rychlostním závodě Adam Bocek umístil na 27. pozici. Roman Večera v závodě supersprintu nebyl klasifikován.

 

Na závěr měsíce se v Letohradě konal závod pouze pro žákovské kategorie. Soutěžilo se v disciplíně rychlostního závodu s hromadným startem. Zde náš klub představil solidní základnu mladých biatlonistů. 

V kategorii Přípravka hoši se na třetím místě umístil Jan Koutný, o příčku horší byl Ondřej KOutný. V kategorii Žáci A doběhl na devátém místě Saša Babek. V kategorii Žáci C byl na slušném pétém místě Adam Bocek. Michalu Staňovi byla souzena nešťastná třináctá příčka. 

 

Našim sportovcům děkujeme přejeme kvalitní letní přípravu na podzimní část sezóny.

 

 

Zpět