Český pohár D+D hostila Vysočina aréna a to ve dnech 14.1. a 15.1.2023

17.01.2023 09:57

Druhého Českého poháru (ČP) dorostu a dospělých se zúčastnili i naši závodníci. Za dorost František Ševčík a za mužskou kategorii M36 Roman Večeřa (trenér klubu).

Po nevydařeném sprintu v Jablonci n/N si František v sobotním závodu ve sprintu spravil chuť, když obsadil 5.místo po vcelku slušné střelbě (L-1, S-1). Zato Romanovi se sobotní závod (sprint) v kategorii M36 nevydařil. Se střelbou (L-4, S-4) obsadil 4.místo. Nutno podotknout, že u Romana de facto neproběhla podzimní příprava z důvodu zraněného kotníku a také vytíženosti v tréninkové přípravě mládeže.

V nedělním stíhacím závodu, za nepříznivých povětrnostních podmínek, se František posunul na 8.místo a to se střelbou (L-2,L-2,S-3,S-3) a tedy s náloží 10-ti trestných kol. Za vcelku slušné 8.místo a dobré bodové hodnocení do celkového žebříčku vděčí své velké bojovnosti na trati.
Roman si v nedělním závodě výrazně polepšil a to 3.místem (už pod dohledem druhého trenéra Tomáše :)), jak po střelecké stránce (L-3, L-2,S-2,S-2), tak po té běžecké. Po bodové stránce si tímto vyjel II.VT (výkonostní třída).

Zpět