II.Český pohár D+D v Jilemnici 2.-3.9.2023

14.09.2023 08:18

Letní biatlonová sezona finišuje k samému závěru. Po cca třech týdnech jsme se opět vrátili do areálu Hraběnka v Jilemnici, (kde jsme absolvovali letní soustředění) a to na II.Český pohár v letním biatlonu dorostu a dospělých.

V sobotu byl na programu sprint se skupinovým startem, kde jsme se zúčastnili ve složení: Aneta Jurásková, Anežka Klapková, Helena Slintáková, Jakub Koukal, František Ševčík, Michael Vlk, Jan Mička, Roman Večeřa, Tomáš Ševčík a Max Černý. Na nejcenější kov dosáhl ve své kategorii a v silné konkurenci František, který tak navázal na zlatý úspěch našich mladších kluků v žákovských kategoriích. Dále se umístili Michael na 20.místě a Honza na 30.místě, Jakubovi patřilo 18.místo, Anežce 30.místo, Heleně 10.místo, Anetě 20.místo, Romanovi nepopulární 4.místo, Tomášovi 18.místo a Maxovi 23.místo.

V neděli náš čekal sprint, kdy František doběhl na druhém místě s 5.sec. ztrátou na prvního. 5 sekund se nám zdálo málo a to jen do doby, kdy v odpoledním rozběhu dospělých doběhl Roman na 4.místě a to se ztrátou pouhé 1,3 sec. Tato ztráta Romana hodně mrzela a bolela. O další skvělý výsledek se postarala Helča, která si po střelecké stránce výrazně polepšila a doběhla na 6.místě se ztrátou 46,4 sec. na první místo. Dále Michael obsadil 21.místo, Honza 29.místo, Jakub 21.místo, Anežka 23.místo, po sobotním, ne zrovna pro Maxe vydařeném závodě, si 15.místem spravil chuť, Tomáš 20.místo. Anet z důvodu zranění po sobotním závodě nestartovala. Přejeme jí, aby byla co nejdříve zase fit.

 

 

Zpět