II. KOLO ČP V BYSTŘICI POD HOSTÝNEM

28.06.2011 23:11

O víkendu 25. a 26. 6. se v  biatlonovém areálu v Bystřici pod Hostýnem uskutečnilo II. kolo ČP v letním biatlonu. Pro KB Prostějov toto kolo ČP bylo velmi úspěšné, zejména a hlavně, díky skvělým umístěním Kláry Halmo, která startuje, v kategorii Žákyň C. Ta se v sobotním závodě s hromadným startem umístila na krásném 4. místě. Její hlavní chvíle však nastala v nedělním rychlostním závodě, kdy obsadila 2. příčku. Těmito výsledky se zařadila mezi republikovou špičku a je velkou nadějí pro náš klub a celkově pro český biatlon.

Další členové týmu, startující v dospěláckých kategoriích, takto výrazných umístění nedosáhli. V kategorii Mužů A, Roman Večeřa prokázal velmi slušnou závodní formu a v obou závodech, ve velké konkurenci, se umístil na 10. místě. Jan Ratiborský ve stejné kategorii neuspěl a dvakrát 24. místem patřil mezi nejslabší ve startovním poli.  Pěkná umístění předvedli manželé Jitka a Aleš Odehnalovi, kteří startují za Ženy a Muže B. Jitka Odehnalová se umístila na 5. respektive 10. místě. Aleš Odehnal obsadil 12. respektive 15. příčku. (Kompletní výsledky naleznete ZDE)  

Jak už bylo řečeno, velkým příslibem do dalších závodů je Klára Halmo.  

Seniorské zastoupení našeho klubu v nebližší době čeká MČR, které se koná ve Starém Městě pod Landštejnem. Na mistrovství budou náš klub reprezentovat: Roman Večeře, manželé Odehnalovi a Radka Coufalová. Přejeme jim hodně úspěchů a za nějakou medaili bychom se nezlobili.

Zpět