PROSTĚJOVŠTÍ BIATLONISTÉ OVLÁDLI HLAVNÍ KATEGORIE NA DOMÁCÍ PŮDĚ

30.04.2011 19:41

  

V slunečnou sobotu 23. 4. 2011 se odehrál ve sportovním areálu střelnice Zdětín, tradiční vytrvalostní závod regionálního českého poháru v letním biatlonu. Jednalo se již o 17. ročník tohoto závodu a 2. ročník Memoriálu Radomila Večeři, jímž všichni zúčastnění vzpomněli na památku tohoto vynikajícího sportovce a trenéra. Zejména domácí členové klubu, kteří své kategorie úplně ovládli nebo patřili k nejlepším.     

Kategorii Přípravky dívky s přehledem vyhrála Klárka Neubauerová. To stejné platí o kategorii Žákyň C, kde nenašla konkurenci Klára Halmo. 

V kategorii Žáci B, kde se soupeři rovnali síly Pavel Doležel a Staňo Michal, se domácím méně dařilo. Obsadili však slušné 6., respektive 5. místo. V kategoriích Ženy B a Muži B startovali manželé Odehnalovi. Aleš Odehnal zůstal v celkovém zúčtování těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Jeho drahé polovičce se dařilo o něco lépe a vybojovala skvělé 2. místo.                                  

Hlavní kategorie závodu, Muži A a Ženy A, se staly baštou domácích závodníků. V kategorii Ženy A nenašla konkurenci Radka Coufalová. Na druhé místo na stupních vítězů ji doprovodila klubová kolegyně Zdeňka Staňová. Kategorii Muži A nejlepším během i střelbou ovládl Roman Večeřa. Na třetím místě ho doprovodil Pavel Dvořák a elitní pětku uzavíral Jan Ratiborský.                                                                                                                               

Prostějovští biatlonisté se v úvodu sezony ukázali ve slušné formě, která jim doufejme, vydrží.                                                                                                                               

Mezi největší želízka v ohni pro letní sezónu 2011 patří Klára Halmo, Radka Coufalová, Jitka Odehnalová a Roman Večeřa.                                                                                   

Touto cestou chceme poděkovat všem, kdo pomohli závod zrealizovat. Zejména všem sponzorům, díky jimž si závodníci za své výkony odnesli hodnotné ceny. Děkujeme a těšíme na další ročník závodu.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Zpět