Zlatý víkend v Plzni při II.Českém poháru 26.8-27.8.2023

28.08.2023 20:11

Tentokrát jsme měli na II.českém poháru zastoupení jen v chlapeckých kategoriích -  Marečka, Kubíka, Domču, Ríšu a Míkiho. Kluci si vedli na výbornou.
V sobotním závodu SPRINTu se skupinovým startem dělilo Kubíka 3,8 sec.od prvního místa, skončil na skvělém 3.místě. Mareček vybojoval 8.místo a ztráta cca okolo 30 sec. na prvního už napovídala, že je schopen dosáhnout na nejvyšší stupínek. Miki vybojoval ve své kategorii pěknou 9.příčku. Ríšovi s Domčou, kteří závodí ve stejné kategorii (jedna z nejpočetnějších kategorií - 49 závodníků), sobotní závod nedopadl podle jejich představ, Ríša 23.místo a Domča 29.místo. Nutno dodat, že kluci se potýkali s určitými zdravotními problémy, ale jsou to bojovníci a do závodu přesto nastoupili.  

Neděle byla deštivá, blátivá, ale pro nás zlatá. Postarali se o to kluci Mareček a Kubík. Na tomto vynikajícím výsledku se podílela nejen parádní střelba,ale i bojovnost na trati. Mareček neminul z pěti ran jediný terč a Kubíkovi z 10 ran zůstal "pouze" 1 nesestřelený terč. Chuť si spravil i Ríša, který skončil na svělém 9.místě a od první výkonostní třídy, kterou obhajuje z loňského roku, mu chyběly "2 rychlejší kroky". Věříme, že na MČR ve Starém městě pod Landštejnem to klapne. Miki se oproti sobotě posunul na 12.příčku a Dominik si polepšil o 7 příček na 22.místo.
Radost z výsledků měli nejen kluci, ale i celý tým.

Naši závodníci se umístili v sobotu takto:
3.místo Jakub Špaček
8.místo Marek Dostálek
9.místo Mikuláš Všetička
23.místo Richard Bábek
29.místo Dominik Černý
 
Umístění v nedělním sprintu:
1.místo Jakub Špaček
1.místo Marek Dostálek
9.místo Richard Bábek
12.místo Mikuláš Všetička
22.místo Dominik Černý

Zpět