VÍCE NEŽ RUŠNÝ KONEC A ZAČÁTEK ROKU PRO BIATLONISTY PROSTĚJOVA

30.01.2012 22:10

Závěr roku 2011 a úvodní měsíc Nového roku 2012 byl pro biatlonisty Prostějova více než rušný. Na programu měli náročný program několika závodů jak v zimním biatlonu, tak i závody v přespolním běhu.

27. 12. 2011 Nová Ves – Biatlon

Tento regionální závod českého poháru v biatlonu se již tradičně konal v krásném areálu, pod záštitou KB Břidličná. Ve všech kategoriích se střílelo vzduchovou puškou na vzdálenost 10 metrů. Podle výsledků se našim závodníkům střelba dařila. V kategorii Žákyně A obsadila Klára Neubauerová 3. místo. V kategorii Ženy B zvítězila naše závodnice Radka Coufalová a 2. místem v této kategorii potvrdila dominantu našich závodnic Jitka Odehnalová. V kategorii Muži B dojel na slušném 6. místě Aleš Odehnal. V hlavní kategorii Muži A obsadil Roman Večeřa 2. místo a Pavel Dvořák 4. Kompletní výsledky z tohoto závodu naleznete ZDE.

31. 12. 2011 Prostějov, Kolářovi sady – přespolní běh

Tradičního závěrečného běhu v okolí prostějovské hvězdárny se zúčastnilo mnoho členů našeho klubu. Zejména nejmladší ročníky - naše naděje. V kategorii Rodiče s dětmi se z našich nadějí nejlépe umístil Bohoušek Coufal. Hned v patách mu byli Michálek Ratiborský a Vanessa Odehnalová na 6. -7. místě. V kategorii Nejmladší žákyně nedala šanci svým soupeřkám Klára Neubauerová a jasně zvítězila. V kategorii Ženy A vybojovala Radka Coufalová 3. místo. V hlavni kategorii Mužů A se nejlépe z našich závodníků umístil Pavel Dvořák na 5. místě. Dále pak byl Roman Večeřa na 8. a Aleš Odehnal na 17. místě. Kompletní výsledky závodu naleznete ZDE.

7. 1. 2012 Slatinice, Běh přes Kosíř – přespolní běh

Úvodní závod VC vytrvalců olomouckého kraje tradičně začíná na 10 kilometrové trati vedoucí přes jednu z dominanty Hané, Velký Kosíř. Start a cíl byl jako každý rok v malé lázeňské vesničce Slatinice. Naši borci se s náročnou tratí vypořádali následovně.  V hlavní kategorii mužů se naši borci umístili: 6. místo Pavel Dvořák, 18. Roman Večeřa a 26. doběhl Aleš Odehnal. V hlavní kategorii žen doběhla Radka Coufalová na 6. místě. Kompletní výsledky závodu naleznete ZDE.

21. – 22. 1. 2012 Nové Město na Moravě – ČP v biatlonu

Na tratích, které před týdnem hostili světový pohár v biatlonu, se konaly i závody ČP v tomto sportovním odvětví. Světoví závodníci označili tratě v tomto nádherném biatlonovém stánku za jedny z nejnáročnější z celého světového poháru. Byli jsme tedy zvědaví, jak se s náročnými podmínkami vypořádají naši závodníci. Disciplín závodu s hromadným startem a rychlostního závodu se za náš klub umístili Roman Večeřa a Radka Coufalová. Roman Večeře v kategorii Muži A neuspěl a v obou závodech se shodně umístil na 29. místě. Naopak Radka Coufalová v kategorii Ženy B se probojovala mezi republikovou špičku. V závodech obsadila 2. respektive 4. příčku. Radko, GRATULUJEME!!! Kompletní výsledky závodů naleznete ZDE.

 

Zpět